joi, 1 august 2013

Hotnews.ro: Jumatate din băncile europene estimează că vor continua să şi reducă expunerea/ Un sfert dintre ele vor apela n mai mare măsură ca anul trecut la finanţarea băncii centrale (studiu)

Hotnews.ro
HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video 
Jumatate din băncile europene estimează că vor continua să şi reducă expunerea/ Un sfert dintre ele vor apela n mai mare măsură ca anul trecut la finanţarea băncii centrale (studiu)
Aug 1st 2013, 07:52

O treime dintre bănci estimează o creştere a provizioanelor de risc, iar dezintermedierea va continua- 50% dintre instituţiile intervievate estimează că vor continua să îşi reducă expunerea, se arata in raportul EY - European Banking Barometer. „În ceea ce priveşte sectorul bancar din România, continuarea dezintermedierii va contribui la stagnarea creditării. Pe lângă implicaţiile situaţiei din Europa, băncile din România se confruntă cu o lipsă de încredere a consumatorilor şi a decidenţilor din companii, dar şi cu o reducere a capacităţii de îndatorare a acestora. Din păcate, stagnarea creditării ar putea afecta băncile, dincolo de efectul direct asupra valorii activelor şi a veniturilor din dobânzi, deoarece, fără o creştere susţinută a creditelor nu ne putem aştepta la o inversare pe termen scurt a evoluţiei creditelor neperformante şi a valorii activelor cu care sunt garantate”, a spus Gelu Gherghescu, partener Assurance & Advisory la EY România. Citeste studiul in atasament

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu