joi, 27 iunie 2013

Hotnews.ro: Cata nevoie avem de un nou acord cu FMI? De ce ar incheia Fondul o noua intelegere, cata vreme economia e stabilizata? Vezi ce spune Mihai Tanasescu, Laurian Lungu si Lucian Croitoru

Changes are afoot at Blogtrottr!
By popular request, we're bringing in paid plans with some cool new features (and more on the way). You can read all about it in our blog post.
Hotnews.ro
HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video
Cata nevoie avem de un nou acord cu FMI? De ce ar incheia Fondul o noua intelegere, cata vreme economia e stabilizata? Vezi ce spune Mihai Tanasescu, Laurian Lungu si Lucian Croitoru
Jun 28th 2013, 02:06

Acum vreo 25 de ani circula un banc: dupa inundatiile din anii 70, institutiile internationale si tarile dezvoltate au trimis Romaniei bani, planuri de redresare, echipamente samd. Ceauşescu îşi convoacă apropiaţii si face un bilanţ al ajutoarelor primite. Privind rapoartele bancii centrale in care se contabilizau miliardele de dolari sositi din afara, şeful exclamă: Perfect! Puneti-i bine, anul viitor dam drumul la cutremure.
Chiar daca exagerat, bancul ilustreaza o realitate a ultimilor ani. Romania s-a bucurat de fircare data de banii primiti din afara, a promis re-cladirea economiei, dar intre timp izbucneau alte incendii care reclamau noi acorduri. De data asta, lucrurile stau diferit. Potrivit Statutului FMI (art.1), Fondul intervine punandu-si la dispozitie resursele pentru a corecta dezechilibrele balantei de plati ale tarilor membre. Ori, Romania nu are in acest moment probleme nici pe partea de balanta de plati, nici ca nivel al rezervelor, nici pe cursul de schimb. Oficialii romani au repetat insistent ca vor solicita un nou acord preventiv cu FMI. Dar pentru asta mai trebuie sa vrea si Grivei, vorba bancului. De ce ar incheia Fondul o noua intelegere cu Romania?

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu